Cercis Murat Konağı kimin?
Mardin'in ilk turistik işletmesi Cercis Murat Konağı'nın sahibi Ebru Baybara Demir.
Ebru Baybara Demir Süryani mi?
mardinli bir ailenin çocuğu. marmara üniversitesi turizm rehbercilik bölümü'nden mezun olmuş. 25 yaşındayken yılın girişimci işkadını seçilmiş. basque culinary world prize'da ilk ona kalmış mardin'li kadın.
Ebru Baybara Demir evli mi?
Projelerini anlatmak ve geleneksel yemek sunumlarını yapmak üzere, yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte Türkiye'nin farklı noktalarından, Avrupa ve Amerika'dan davetler alan, gerçek ürün ve gerçek hayatların peşinde koşan bir sosyal girişimci ve şef olan Ebru Baybara Demir, evli ve üç çocuk annesidir.
Şef Ebru Baybara Demir kimdir?
1976 yılında Mardinli bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Edirne'de dünyaya geldi, çocukluğu ve gençliği İstanbul'da geçti. 1998'de Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberlik Bölümü'nden mezun oldu ve turizme yöneldi. 1997-1999 yılları arasında Istanbul Rehberler Odası ve Türkiye Turist …
Mardin Nerede ne yenir?
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir?
- Cercis Murat Konağı
- Kebapçı Yusuf Usta.
- Kebapçı Rıdo.
- Bağdadi Restoran.
- Urfa Çağ Sofrası
- Kabadayı Beşir'in Yeri.
- Şahmeran Mahalli Yemekler.
- Cihan Et Lokantası
Sorgül buğdayı nedir?
Sorgül ise Mezopotamya ovasında yetişen, bilinen en eski buğday türü. Adını kehribar sarısından kırmızıyı yansıtan renginden alan Sorgül, tane yapısı camsı, kırmızıya dönen sarı renkte, mükemmel bir koku ve aromaya sahip.
Zamarot nedir?
Adı Zamarot, zümrüt anlamına geliyor. Zümrüt küllerinden doğan bir hikaye. Göç, mecburi bir birliktelik ve göç mutfağı felsefesi, hikayeleri, hikaye anlatıcıları olan bir mutfak.