Pilavınızı orta ateşte ısıyı yükseltip, düşürmeden ve kapağını açmadan pişirmeye özen gösterin. Bu aşamada açıp karıştırırsanız ya da sık sık kapağını kaldırarak kıvamını kontrol etmeye çalışırsanız nişastasını ortaya çıkarıp lapa olmasına neden olabilirsiniz. Pilavınızı bırakın, ağır ağır pişip suyunu içine çeksin.Dec 12, 2017
Pilavın lapa olmaması için ne yapmalıyım?
Pilav lapa olmasın diye yapabileceğiniz bir diğer şey de pirinçleri pilav yapmaya başlamadan önce yarım saat sıcak suda bekletmektir. Ardından pirinçleri bir süzgece alıp akan suyun altında iyice yıkamalısınız. Böylece kalan nişastası da akacak ve pilavınız tel tel olacak.
Bir pilav neden lapa olur?
Pirinç yağda iyice kavrulmazsa da lapa olabilir. Yağla iyice kavrulmalı yağ tencerede gözle görülünce kaynar suyu ilave edilmelidir. Pilava eklenecek yağ ve tuz oranı gerektiğinden az olursa lapa olma ihtimali fazla olur. … Pişerken pilavın kapağının açılması ya da karıştırılması da lapa olmasına neden olur.
Pilavın tane tane olması için ne yapmalıyım?
Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekir. Pilav yapımı için en uygun pirinç, baldo pirincidir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler.
Hamur olan pilav nasıl düzeltilir?
Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bez koyarak kapağını kapatın. Ocağı en kısık ateşe alarak suyunu azar azar çekmesini sağlayın. Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin. Bu şekilde pilavı 5 dakika daha pişirin ve suyun buharlaşmasına izin verin.
1 su bardağı pirinç kaç bardak su?
Unutmayın ki en iyi aşçı tarife gerçekten uyandır 🙂 Benim pilav ölçüm her zaman 1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su ya da et suyudur.
2 bardak pirince ne kadar su konur?
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su.
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz.
Sep 30, 2011
Pirinç pilavı neden yapış yapış olur?
Pirinç içeriğindeki nişasta sebebiyle yıkanadan pişirildiği takdirde kendinden soslu gibi yapış yapış olur. … Pirinç ne kadar iyi yıkanırsa nişastasından o kadar kurtulur ve yıkandıktan sonra akan su o kadar berrak olur.