Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın. Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı zeytinyağını tavaya alalım. …
- Islayıp birkaç tur yıkadığımız pirinci içine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Pirinci 2-3 dk kavurunca üzerine baharatları ve domates rendesini ilave edip karıştıralım.
- 1,5 su bardağı sıcak suyu kavrulan harca ekleyelim.
Dolma içi nasıl hazırlanır etsiz?
Bulgur ve pirinç bir kaba alınır ve güzelce yıkanır. Teflon tavanın içine sıvı yağ ve soğanlar konur ve kavrulur. Biber salçası ve domatesler konur ve 2-3 dk kadar pişmeye bırakılır. Yıkadığımız pirinç ve bulgur da tavanın içine konup karıştırıldıktan sonra tavanın altı kapatılır.
Dolmanın iç harcı nasıl yapılır?
Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı biber dolması nasıl dolar?
Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak her biberin tepesini kapatılır. Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur. Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Zeytinyağlı dolmanın içine ne konur?
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan.
- 1 adet domates.
- 1 adet yeşil biber.
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak.
- Salça.
- 1 çorba kasesi pirinç
- Baharatlar(1 çay kaşığı)karabiber,kırmızıbiber,tuz,nane,yeni bahar,tarçın,kuş üzümü
Yaprak sarmasının içine ne konur?
İç harcı için:
- 1/2su bardağızeytinyağı
- 3adet orta boykuru soğan.
- 1,5su bardağıpirinç
- 1su bardağısıcak su.
- 1yemek kaşığıdolmalık fıstık.
- 1yemek kaşığıkuş üzümü
- 1çay kaşığınane.
- 1çay kaşığıyenibahar.
Dolma içi nasıl kavrulur?
Dolma İçi Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?
- Soğanı küpler halinde doğrayarak tavaya alalım.
- Kavrulan soğana salçaları ve baharatları ilave edelim.
- Ardından yıkanmış pirinç ve bulguru alarak 2 dakika kadar kavuralım.
- Üzerini çok az geçecek kadar su ilave edelim.